Rolex Day-Date Fulländade utföranden

På slaget midnatt skapar Oyster Perpetual Day-Date en bro mellan dåtid och framtid, mellan det som har uppnåtts och vad som återstår att uppleva. Sedan 1956 har Oyster Perpetual Day-Date bevittnat historiens största ögonblick från sin plats på handleden på visionärer, virtuoser och föregångare: de som gör varje dag till ett löfte inför framtiden.

Day-Date är klockan för en global, multikulturell och ständigt föränderlig värld.

När Day-Date lanserades 1956 var det en stor nyhet. Det var den första armbandsklockan med kalender som, förutom datumet, visade veckodagarna helt utskrivna i ett bågformat fönster vid klockan 12 på urtavlan, vilket var en avancerad teknisk bedrift för den tiden. Dess exklusiva tillverkning i dyrbara metaller i 18k vitt, gult eller Everose guld eller i 950 platina tillsammans med dess ikoniska President-armband och dess många urtavlor gör den till ett perfekt komplement för att uttrycka sig själv.

day date watch

Day-Date talar sin bärares språk

Även om dagarna är desamma över hela världen skrivs de olika beroende på språk. Med hjälp av de flesta skriftsystemen – det latinska, arabiska, kyrilliska, hebreiska och japanska samt kinesiska ideogram och till och med det stavelsebaserade alfabetet ge’ez som används på Afrikas horn – kan Day-Date uttrycka sin bärares kulturella identitet. En riktigt internationell, universell och personlig klocka som finns tillgänglig på 26 språk.

day date watch

Midnattsmiraklet
Idealisk precision

På slaget midnatt ändras dag och datum samtidigt i respektive fönster på urtavlan. Denna urmakarbedrift, som även kallas ”midnattsmiraklet”, förlitar sig på en skivmekanism. Den är frukten av många års forskning och utveckling. Mellan 1950 och 1955 registrerade Rolex fyra patent för ur som visar dag och datum.
Idag är Day-Date utrustad med en kaliber 3255, ett urverk som helt utvecklats och tillverkas av Rolex för en överlägsen prestanda.

rlex day date

President-armbandet

President-armbandet med tredelade länkar skapades speciellt för den prestigefyllda Oyster Perpetual Day-Date och presenterades 1956 när modellen lanserades. Det tillverkas endast i 18kt guld eller 950 platina och är fortfarande reserverat för Day-Date och för Datejust-versioner i ädelmetall.

day date watch

En värdefull bundsförvant

Day-Date som bärs och har burits av många av världens politiker, ledare och visionärer känns omedelbart igen, i synnerhet tack vare det emblematiska President-armbandet, vars minnesvärda namn – tillsammans med de framstående personer som har burit den – ledde till att Day-Date blev känd som ”presidentklockan”.

Årtionden kommer och går, men Day-Date består – i modernitetens tecken. Day-Date är ett prestigefyllt ur som är frukten av Rolex klocktillverkningsexpertis, och som följer de personligheter som formar världen inom sina respektive discipliner genom sitt engagemang, sina mänskliga egenskaper och sin kreativa begåvning.

Bland de Rolex Testimonees som är kopplade till Day-Date återfinns den amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn, den schweiziske tennisspelaren Roger Federer, den amerikanske filmskaparen Martin Scorsese och golfspelarna Arnold Palmer, Jack Nicklaus och Gary Player.

Fortsätt utforska
Tillagd i varukorgen