Gold Rolex branded Watch crown dial
ROLEX KLOCKTILLVERKNING

ROLEX EXPERTIS INOM KLOCKTILLVERKNING HOS Nymans ur 1851

I centrum för Rolex filosofi och verksamhet finns en långsiktig vision. Hållbarhet har alltid varit en grundsten för märkets utveckling: tidlösa och varaktiga klockor skapade för att hålla, tillsammans med ett engagemang för framtida generationer genom många olika partnerskap, initiativ och åtgärder. Detta tillvägagångssätt speglas i ”Perpetual”-filosofin som har styrt företaget sedan dess grundande. Denna filosofi samlar mångas kunskaper och färdigheter och kräver stora insatser, dag efter dag, år efter år. En krävande och rigorös strävan. Rolex oupphörliga strävan efter oöverträffbar kvalitet.

VISIONEN FRÅN ROLEX GRUNDARE HANS WILSDORF

Sedan 1905 har Rolex upprätthållit sin skapares Hans Wilsdorfs vision; en vision där han såg armbandsklockan som ett framtidens föremål, en symbol för den moderna tidsåldern. Hans Wilsdorf revolutionerade klocktillverkningens värld genom att klara av tre stora utmaningar: att producera små urverk med bibehållen precision, att utveckla en robust och vattentät boett som kan skydda urverket från yttre faktorer, samt slutligen att ge klockan ett självuppdragande system för att ge bäraren förhöjd komfort i vardagen.
Servicing your rolex

DE AVGÖRANDE VÄRDERINGARNA I ROLEX MANUFACTURE

Varje Rolex-klocka utformas, tillverkas och testas med ständig hänsyn till de allra minsta detaljerna. Detta ”superlativa” tillvägagångssätt tar sig uttryck genom flera olika fundamentala kvaliteter som karakteriserar alla Rolex-klockor: precision, vattentäthet, autonomi, robusthet, enkelhet, yrkesskicklighet, komfort och hållbarhet. Dessa viktiga tekniska och etiska principer har alltid väglett arbetet hos Rolex Manufacture. De utlovar bäraren upplevelsen av en exempellös klocka vars funktioner uttrycker unik expertis.
Banner Image

EN ÖVERLÄGSEN KLOCKTILLVERKNINGSMETOD

På Rolex-klockornas urtavlor står ordet ”Superlative” inskrivet. Denna beteckning bekräftar att varje klocka som lämnar verkstaden har klarat en serie ytterst krävande tester utförda av Rolex i egna laboratorier, och i enlighet med egna, mycket specifika, kriterier. Dessa tester tillämpas inte bara på kalibern utan för hela den monterade klockan efter montering av urverket i boetten, vilket garanterar en överlägsen funktion på handleden i fråga om såväl kronometrisk precision, vattentäthet och självuppdragande som gångreserv.
Banner Image
Servicing your rolex verification

MER ÄN CERTIFIERING, ETT SÄTT ATT TÄNKA

I förlängningen kan alla komponenter i en Rolex-klocka beskrivas som ”superlativa”. I själva verket är varje komponent underkastad fortlöpande, stränga kontroller – från formgivning till slutlig montering. Begreppet ”superlative” avser därför så mycket mer än bara en kronometrisk certifiering. Det uttrycker ett sinnestillstånd som genomsyrar varje del av företaget och driver varje person som arbetar för Rolex, oavsett roll.

INNOVATION I RÖRELSE

Exceptionell prestanda uppnås genom fortlöpande industriella och mänskliga insatser, där man ständigt analyserar vad man har lärt sig och konstant förbättrar sina tekniker, verktyg och tester. Denna nyskapelse är en naturlig del av märket, vilket bekräftas av de mer än 600 patentansökningar som Rolex har inlämnat sedan företaget grundades.
Banner Image

INTEGRERING AV ALLA EXPERTISOMRÅDEN

Genom att progressivt ha integrerat alla delar av klocktillverkningsexpertisen i sin tillverkning, kan Rolex upprätta sina egna regler och upprätthålla sin strävan efter oöverträffbar kvalitet. Valet av autonomi har utformat identiteten för ett märke som lever vid skiljevägen mellan tradition och toppmodern teknik. Detta förmedlas genom dess fyra produktionsanläggningar, alla placerade i Schweiz och med över 9 000 anställda.
Banner Image
Silver colored rolex watch
Fortsätt utforska
Tillagd i varukorgen