Nya klockor 2024 Rolex 1908
Elegans i rörelse

En sällsynt utmärkande klocka, nya Perpetual 1908 ett visuellt mästerverk. På dess urtavla studsar ljuset från det upphöjda mönstret och skapar ljusreflektioner vid varje rörelse av handleden. Ett ur som bestyrker sin unika identitet med elegans och finess ned till de allra minsta detaljerna.

Rolex presenterar en ny version av Perpetual 1908 smyckad i 950 platina och prydd med en isblå urtavla med guillocherat rismönster.

Denna rosettlika design är specifik för dess tredimensionella, upprepade geometriska mönster.

Med införandet av en urtavla skapad via guillochering eller maskinsvarvning – en teknik som använder ett svarvstål för att skulptera ett mönster på en yta – fortsätter Rolex på den väg de satt upp för Perpetual-kollektionen som en hyllning till den klassiska klocktillverkningskonsten genomsyrad av märkets expertis och kreativitet. Klockan presenteras med ett armband i alligatorskinn försett med ett Dualclasp-spänne, ett dubbelt viklås.

1908 är utrustad med kaliber 7140, ett urverk som har den senaste tekniken inom klocktillverkning som har bryggor dekorerade med Rolex Côtes de Genève-dekoration och en utskuren oscillerande vikt. Kaliber 7140 gör det möjligt för 1908 att visa de små sekundvisarna så väl som timmar och minuter.

1908

Klassisk och samtida

Med inspiration hämtad från en av de första Rolex-klockorna som var utrustad med Perpetual-rotorn tillhör 1908 Perpetual-kollektionen. Kollektionen lanserades under 2023 och är en nytolkning av traditionell urtillverkningsstil, genomsyrad av exemplarisk klocktillverkningsexpertis och Rolex estetiska arv. Denna eleganta och nedtonade klocka döptes till ”1908” som en hyllning till det år Hans Wilsdorf uppfann namnet ”Rolex” för att beteckna sina skapelser och registrerade märket i Schweiz.

1908

Boettens raffinerade elegans

1908 har en 39 mm stor boett med eleganta linjer och en transparent bakboett som visar upp urverkets raffinerade estetik samt den oscillerande viktens svängningar. Skänklarnas rundning betonas tack vare en lätt avfasning på de övre kanterna. Ringen är tvådelad – den under delen har en elegant räffling, medan den övre delen är välvd. På den nya presenterade versionen är boetten tillverkad i 950 platina.

Urverk Rolex

Perpetual kaliber 7140

1908 drivs av kaliber 7140, ett urverk som har utvecklats och tillverkas helt och hållet av Rolex. Kaliber 7140 presenterades 2023 inför lanseringen av modellen och återfinns exklusivt i den. Koncentrerad teknik, detta självuppdragande urverk tillhandahåller enastående prestanda, särskilt när det gäller precision, effektreserv, bekvämlighet och pålitlighet.

Kaliber 7140 uppvisar noggrant fulländad estetik, i synnerhet på bryggorna prydda med Rolex Côtes de Genève – en dekoration som skiljer sig från traditionella Côtes de Genève-dekorationer genom en lätt polerad skåra mellan varje band.

Läderarmband

Läderband

Den nya versionen av 1908 är utrustad med ett matt brunt läderband i alligatorskinn. Detta eleganta armband utmärker sig med sitt gröna kalvskinnsfoder och sina sömmar i ton i ton. Det är försett med ett dubbelt Dualclasp-viklås i 950 platina. Tack vare den omsorgsfulla designen sitter Dualclasp-spännet alltid centrerat på handleden.

Rolex certification

Superlative Chronometer-certifiering

Precis som alla Rolex-klockor täcks Perpetual 1908 av certifieringen Superlative Chronometer som omdefinierades av Rolex under 2015. Denna beteckning intygar att varje klocka som lämnar märkets verkstad har genomgått en serie tester som utförs av Rolex i deras egna laboratorier i enlighet med Rolex egna kriterier. Dessa följer den officiella urverkscertifieringen från det schweiziska testinstitutet för kronometrar (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres, förkortat COSC).

Fortsätt utforska
Tillagd i varukorgen